Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τα Δελτία Μας

δελτίο 02

Φεβρουάριος 2024

Κεντρικό θέμα του 2ου δελτίου είναι η πολυδιάστατη εκτροπή που επιχειρείται από την κυβέρνηση (βλ. εισαγωγικό κείμενο στην πρώτη σελίδα). Τα υπόλοιπα κείμενα του Δελτίου θίγουν βασικές πλευρές αυτής της εκτροπής.

Με αφορμή τον γάμο τον ομοφυλοφίλων, είδαμε να εμπεδώνεται από την κυβέρνηση – και όχι μόνο – η αντιδημοκρατική άποψη ότι ο λαός δεν μπορεί να αποφασίζει με δημοψήφισμα για θέματα που αφορούν δικαιώματα (βλ. 2η σελίδα).

Προκειμένου να θεσμοθετήσει τη δυνατότητα ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων, η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να παραβιάσει ανοιχτά το σύνταγμα της χώρας, και έχει μάλιστα σε αυτό τη βοήθεια γνωστών συνταγματολόγων (βλ. 3η σελίδα).

Απέναντι στη ζοφερή αυτή κατάσταση, φως δημοκρατίας συνιστά η πρωτοβουλία των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών, που δείχνουν αποφασισμένοι να μην αφήσουν ανεμπόδιστη την κραυγαλέα συγκάλυψη ευθυνών που επιχείρησε η κυβέρνηση (βλ. 4η σελίδα).

  • Δείτε εδώ το δελτίο σε μορφή flipbook.
  • Δείτε εδώ το δελτίο σε αρχείο pdf.
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Δημοκρατία

H ιστορία του καθολικού ιερέα που υπήρξε ο πνευματικός πατέρας της πρώτης πολιτειακής, συνταγματικής θεσμοθέτησης Δημοψηφισμάτων Πολιτών στις ΗΠΑ το 1898.

Δράσεις-Εκδηλώσεις

Πραγματοποιήθηκε η Εκδήλωση για την Παιδεία και τη Νομοθετική Πρωτοβουλία Πολιτών στο 1ο ΕΠΑΛ Αγ. Παρασκευής με κεντρικό ομιλητή τον Χρ. Λυντέρη.

Γνώμες-Σχόλια

Ενώ επικαλούμαστε ότι δώσαμε το πρώτο φως στην ανθρωπότητα, μένουμε πίσω σε αυτό το θέμα του πολιτικού πολιτισμού.

Δράσεις-Εκδηλώσεις

Την οργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου. Θα μιλήσουν ο Χρ. Λυντέρης (μέλος των ΦτΔ) και ο Διονύσης Χατζόπουλος (γραμματέας του Συλλόγου)....