Connect with us

Hi, what are you looking for?

Διεθνή

Bring Chicago Home: Η πλειοψηφία είπε «Όχι»

Οι αντίθετοι στην πρόταση υποστήριξαν ότι η αύξηση του φόρου θα έπληττε την οικονομική δραστηριότητα και ότι ο δήμαρχος δεν εξηγούσε πώς ακριβώς θα διαχειριζόταν τα επιπλέον κονδύλια.

Στο δημοψήφισμα της 19ης Μαρτίου 2024 οι δημότες της πόλης του Σικάγο απέρριψαν με ποσοστό 53% έναντι 47% την πρόταση να αυξηθεί θεαματικά ο φόρος για μεταβιβάσεις ακινήτων αξίας άνω του 1 εκ. δολαρίων. Τα έσοδα που θα προέκυπταν, τα οποία υπολογίζονταν σε 100 εκ. δολάρια ετησίως, θα διοχετεύονταν από τον δήμο για την στέγαση των περίπου 68.000 αστέγων της πόλης.

Η πρόταση, υπό τον ευρηματικό τίτλο «Bring Chicago Home», έφερε την σφραγίδα του αφροαμερικανού δημάρχου της πόλης, Μπράντον Τζόνσον (Brandon Jonson), 48 ετών, δασκάλου, που θήτευσε στην δημόσια εκπαίδευση, μέλους του Δημοκρατικού Κόμματος. Εξελέγη δήμαρχος το 2023 και είναι μόλις ο τέταρτος αφροαμερικανός δήμαρχος στην ιστορία της πόλης.


Ο δήμαρχος Μπράντον Τζόνσον σε συνέντευξη τύπου μετά την απόρριψη της πρότασής του στο δημοψήφισμα. Είπε ότι θα συνεχίσει να μάχεται για την ενίσχυση των αστέγων της πόλης. | Photo: Anthony Vazquez / Chicago Sun-Times.

Οι αντίθετοι προς την πρόταση υποστήριζαν ότι η αύξηση του φόρου θα συνιστούσε ισχυρό πλήγμα στην οικονομική δραστηριότητα που είχε ήδη πληγεί κατά την διάρκεια της πανδημίας. Τόνιζαν επίσης ότι ο δήμαρχος δεν εξηγούσε πώς ακριβώς θα διαχειριζόταν τα κονδύλια που θα προέκυπταν.

Οι υποστηρικτές της πρότασης εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία υπογραμμίζουν τον επταετή αγώνα τους για αλληλεγγύη και παροχή βοήθειας στους αστέγους, και δηλώνουν ότι, παρά την απογοήτευσή τους από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ο αγώνας για δικαιοσύνη στην στέγαση θα συνεχιστεί. Διότι, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, «η στέγαση είναι ανθρώπινο δικαίωμα» («housing is a human right»).

27.03.2024 | ΦτΔ | Χρήστος Λυντέρης

ΠΗΓΗ:

Προηγούμενο σχετικό άρθρο:

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Ελλάδα

Από τους 200 χιλιάδες Έλληνες που μπορούν να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, μόνο το 1/4 είναι κάτοικοι εξωτερικού.

Δράσεις-Εκδηλώσεις

Πραγματοποιήθηκε η Εκδήλωση για την Παιδεία και τη Νομοθετική Πρωτοβουλία Πολιτών στο 1ο ΕΠΑΛ Αγ. Παρασκευής με κεντρικό ομιλητή τον Χρ. Λυντέρη.

Διεθνή

H δίκη του Τραμπ από λαϊκούς δικαστές προσφέρει στην σύγχρονη Ελλάδα υπόδειγμα συστήματος Δικαιοσύνης, όπου όλοι είναι ίσοι ενώπιον του νόμου, χωρίς ασυλίες και...

Δράσεις-Εκδηλώσεις

Την οργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου. Θα μιλήσουν ο Χρ. Λυντέρης (μέλος των ΦτΔ) και ο Διονύσης Χατζόπουλος (γραμματέας του Συλλόγου)....