Connect with us

Hi, what are you looking for?

Δράσεις-Εκδηλώσεις

Νομοθετική Πρωτοβουλία Πολιτών: «Συμμετοχή σε θεσμούς που φέρουν το πρόσωπο πιο κοντά στην έννοια του πολίτη»

Πραγματοποιήθηκε η Εκδήλωση για την Παιδεία και τη Νομοθετική Πρωτοβουλία Πολιτών στο 1ο ΕΠΑΛ Αγ. Παρασκευής με κεντρικό ομιλητή τον Χρ. Λυντέρη.

«Μιλάμε στην πραγματικότητα για έναν άλλο τρόπο σκέψης και δράσης μιας κοινωνίας. Αλλά πρέπει να αναρωτηθούμε όλοι μας εάν αυτή η κοινωνία που έχουμε φτιάξει, και έτσι όπως λειτουργούμε, θα μας οδηγήσει σε καλά αποτελέσματα. Μήπως δηλαδή ο καθένας από μας, και οι οργανώσεις, οι κινήσεις, οι θεσμοί στους οποίους συμμετέχουμε, πρέπει να αλλάξουν· πρέπει να αλλάξει ο καθένας μας μέσα του στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τη λέξη «συμμετοχή», τη λέξη «πολίτης», τον εαυτό του μέσα σε αυτή την κοινωνία. Και αν αντιληφθεί ότι πράγματι χρειάζονται αλλαγές, και ότι δεν γίνεται αυτό το πράγμα να εξακολουθήσει να πηγαίνει όπως πηγαίνει σήμερα, μία από τις αλλαγές αυτές – μια μικρή αλλαγή – είναι αυτό: ο διάλογος και η συμμετοχή σε τέτοιους θεσμούς, που φέρουν το πρόσωπο πιο κοντά στην έννοια του πολίτη».

Είναι ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα (βλ. βίντεο) από την ομιλία του Χρήστου Λυντέρη στην εκδήλωση με θέμα «Νομοθετική Πρωτοβουλία Πολιτών “Για μια καλύτερη Παιδεία”», που όπως είχαμε ανακοινώσει, οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑΛ Αγ. Παρασκευής το απόγευμα της Δευτέρας 22 Απριλίου 2024 στο αμφιθέατρο του σχολείου.

Ο Χρ. Λυντέρης είναι δικηγόρος-διδάκτορας νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος των Φίλων της Δημοκρατίας και της Πρωτοβουλίας για Ριζική Συνταγματική Αλλαγή.

Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης:

  • Γιάννης Καραγιάννης, Πρόεδρος του Συλλόγου.
  • Διονύσης Χατζόπουλος, Γραμματέας του Συλλόγου.

Ακολουθεί το βίντεο με τις βασικές ομιλίες της εκδήλωσης.

28.04.2024 | ΦτΔ

Βλ. και προηγούμενο άρθρο:

Σχετικές αναρτήσεις:

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Ελλάδα

Από τους 200 χιλιάδες Έλληνες που μπορούν να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, μόνο το 1/4 είναι κάτοικοι εξωτερικού.

Δημοκρατία

H ιστορία του καθολικού ιερέα που υπήρξε ο πνευματικός πατέρας της πρώτης πολιτειακής, συνταγματικής θεσμοθέτησης Δημοψηφισμάτων Πολιτών στις ΗΠΑ το 1898.

Διεθνή

H δίκη του Τραμπ από λαϊκούς δικαστές προσφέρει στην σύγχρονη Ελλάδα υπόδειγμα συστήματος Δικαιοσύνης, όπου όλοι είναι ίσοι ενώπιον του νόμου, χωρίς ασυλίες και...

Δράσεις-Εκδηλώσεις

Την οργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου. Θα μιλήσουν ο Χρ. Λυντέρης (μέλος των ΦτΔ) και ο Διονύσης Χατζόπουλος (γραμματέας του Συλλόγου)....