Καταρχάς η αίτηση πρέπει να περιλαμβάνει και εξουσιοδότηση κατάθεσης του αιτήματος. Συνεπώς αναλαμβάνεις να την καταθέσεις στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου λαμβάνοντας και σχετικό αποδεικτικό κατάθεσης.
Επίσης πρέπει να έχεις υπόψη τα βασικά σημεία του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα όσων έχουν υπογράψει την αίτηση.
Αυτό σημαίνει κυρίως τα εξής:
- Πως χρειάζεσαι την γραπτή συγκατάθεση κάθε υποκειμένου για την επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων και πρέπει να το ενημερώσεις γραπτά για τα δικαιώματα του σε σχέση με αυτά (η συγκατάθεση και η ενημέρωση περιλαμβάνονται στην αίτηση προκήρυξης δημοψηφίσματος και εξασφαλίζονται δια της υπογραφής τους ).
- Πως δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα προσωπικά δεδομένα για σκοπούς άλλους πέραν εκείνων που υποστηρίζουν την προκήρυξη του δημοψηφίσματος.
- Πως δεν ζητάς περισσότερα στοιχεία από εκείνα που είναι απαραίτητα για την εκπλήρωση του σκοπού σου.
Δεν προκύπτουν άλλες νόμιμες υποχρεώσεις από την κατάθεση αίτησης προκήρυξης δημοψηφίσματος. Αν δεν θέλεις να εμπλακείς πιο ενεργά, μπορείς απλά να περιμένεις να προχωρήσει η διαδικασία από τον Δήμο και τις υπόλοιπες εμπλεκόμενες αρχές, και να πας να ψηφίσεις εφόσον τελικά διεξαχθεί το δημοψήφισμα.